033 - 286 3002
info@hek-sanitair.nl

Zink- en koperwerk

Het dak is een belangrijk onderdeel van uw huis of bedrijfspand. Door de vele weersinvloeden die het moet verdragen is slijtage of beschadiging onontkoombaar. Invloeden als wind, neerslag, kou en warmte zorgen ervoor dat er aan het dak of de dakgoot regelmatig werkzaamheden uitgevoerd moeten. Laat altijd een specialist kijken naar de klacht die u heeft, het kan immers complexer zijn dan dat het er op het eerste oog uitziet. Wordt dit niet op de juiste wijze aangepakt dan kunt u met blijvende schade blijven zitten of zelfs erger, het dak moet vervangen worden.

Lekkage

Lekkages komen zowel bij bestaande- als nieuwbouw nu eenmaal voor. Gevolgen kunnen van kleine aard zijn maar wanneer er niet direct ingegrepen wordt dan kan dit uitmonden in een grote beschadiging van het dak. De aanpak van beginnende lekkages is vaak eenvoudig alleen is het wel raadzaam om dit door een specialist uit te laten voeren.

Onderhoud

Het uit laten voeren van onderhoud aan het dak of de dakgoten is van groot belang. Wanneer u dit uit laat voeren weet u zeker dat het dak weer voldoet aan de gestelde eisen en dat een lekkage geen ontstaansmogelijkheid krijgt. U laat uw auto APK keuren, dit is bij het dak ook aan te raden. Wanneer u jaarlijks het dak goed laat onderhouden voorkomt u beschadigingen en slijtage en verlengt u de levensduur van het dak.

Dakbedekking

Het dak van uw woning of bedrijfspand is toe aan vervanging of een nieuwbouwproject dient voorzien te worden van dakbedekking. Wij als ervaren dakbedekkingsbedrijf zijn specialist in het plaatsen van de gehele dakopbouw, bitumineuze daken, bijbehorend zinkwerk en pannendaken.

Wij als specialist kunnen u helpen met alle dakgerelateerde klussen. Of het nu gaat om dakbedekking, plaatsen van dakgoten, uitvoer van onderhoud of reparatiewerkzaamheden. Wij staan voor u klaar. Neem direct contact op voor een advies op maat.

Zinkwerk

Naast dakbedekking verzorgen wij ook het plaatsen, herstellen of vervangen van zinken, koperen en kunststof dakgoten. Wij beschikken over de machines en kennis om materialen als koper, zink en lood op traditionele wijze te bewerken.

Gespecialiseerd in bitumineuze dakbedekking en EPDM

Bitumineuze dakbedekking, dat ook wel dakleer wordt genoemd, is een zeer geschikt materiaal voor het bedekken van platte daken. Bitumen ontstaat tijdens het produceren van ruwe olie, wat dit materiaal zijn bijzondere eigenschappen geeft; het is zeer sterk, waterdicht en uitstekend bestand tegen chemische stoffen.

EPDM dakbedekking is een zeer duurzaam en volledig recyclebaar synthetisch rubber. EPDM is geheel onderhoudsvrij en heeft een hoge elasticiteit, ook bij temperatuurschommelingen. Het materiaal is uitstekend bestand tegen weersinvloeden en volledig wortelbestendig. Het wordt dan ook veel gebruikt voor groendaken.

G. Hek Sanitair & Installaties heeft veel ervaring met deze twee vormen van dakbedekking en kan u van een gedegen advies voorzien.