033 - 286 3002
info@hek-sanitair.nl

Duurzaamheid

De toenemende energieprijzen en de onzekerheid over de aanwending van de traditionele energiebronnen laten ons inzien dat wij met zijn allen stil moeten staan bij het opwekken van deze energie. Dit alles om te kunnen blijven genieten van warmte en comfort in uw woning of bedrijfspand. Iedereen weet dat de traditionele energiebronnen niet onuitputtelijk zijn en dat de mogelijkheden om alternatieve energiebronnen te gaan gebruiken steeds meer voor de hand komen te liggen. Dit met als hoofdreden dat het tegenwoordig niet meer in uw nadeel hoeft te zijn. U werkt mee aan de reductie van de traditionele energiebronnen en uw maandelijkse energiekosten gaan omlaag.

Het realiseren van bovenstaand is mogelijk door duurzame oplossingen toe te passen. Hierbij kunt u denken aan het installeren van zonnepanelen, zonneboiler of warmtepompen. Het combineren van deze duurzame oplossingen leidt automatisch tot betere resultaten. Daarnaast is het mogelijk om uw huidige CV-installatie te optimaliseren. Vele huishoudens zijn zich niet bewust dat dit al aanzienlijk kan schelen op het maandelijks verbruik. De terugverdientijd op de investering van deze duurzame oplossing is afhankelijk van de omgang en het huidige verbruik. Wij laten u graag in een persoonlijk gesprek zien wat voor u de investering is en de hierbij behorende terugverdientijd op de duurzame oplossing die u wenst. Laat u door ons overtuigen van de voordelen van de duurzame oplossing, doe er uw voordeel mee.

Subsidies uitleg

Wie in Nederland investeert in duurzame oplossingen, kan in veel gevallen profiteren van zeer aantrekkelijke fiscale voordelen. Daarbij is het ook mogelijk om subsidie aan te vragen. De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) biedt zowel particulieren als ondernemers de mogelijkheid om een tegemoetkoming te ontvangen voor bijvoorbeeld zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels.

Ondernemers kunnen tevens gebruik maken van de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Vamil (willekeurige afschrijving milieu-investeringen). Met de MIA kunt u tot 36% van de totale investering van zonnepanelen in aftrek brengen op de fiscale bedrijfswinst. De Vamil biedt u vervolgens de mogelijkheid om zelf te bepalen wanneer deze kosten worden afgeschreven. Door als ondernemer te investeren in duurzame oplossingen kunt u dus niet alleen een rente voordeel realiseren, maar ook een liquiditeitsvoordeel. 

Wilt u meer weten over subsidies voor particuliere of zakelijke gebruikers? G. Hek Sanitair & Installaties vertelt u hier graag meer over in een persoonlijk gesprek.